Sursa imagine: moldpres.md

Expoziția-concurs de artă contemporană Eminesciana-2018 a fost vernisată la Chișinău

O expoziţie-concurs cu genericul „Eminesciana”, aflată la cea de-a V-a ediţie, a fost vernisată ieri la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău.

Expoziţie cuprinde 121 de lucrări de pictură, artă decorativă şi grafică realizate de 100 de autori.
 
Solicitat de Moldpres, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menţionat că expoziţia cu acest generic este organizată pentru a 13-a oară, dar în ultimii cinci ani aceasta a devenit o expoziţie-concurs.
 
„Din momentul în care expoziţia a devenit una de concurs, ea a căpătat o nouă înfăţişare şi a înregistrat un salt calitativ. Lucrările expuse sunt diverse şi de o înaltă ţinută artistică. Acestea nu trebuie să reflecte neapărat tematica eminesciană, însă expoziţia în întregime este un omagiu adus poetului nostru clasic şi e organizată în contextul Centenarului Marii Uniri”, a specificat Dumitru Bolboceanu.
 
Artistul plastic Andrei Mudrea a afirmat că expoziţia din acest an este mult mai bogată şi mai variată, iar  profesorul Vasile Grama a remarcat că este „foarte luminoasă şi poartă o aură poetică deosebită care te înnobilează”.
 
Prezent la eveniment, Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniţă, i-a felicitat pe participanţii la această expoziţie, care se înscrie în contextul sărbătoririi lui Eminescu şi a Centenarului Marii Uniri de la 1918.
 
De premiul I s-a învrednicit artistul plastic Florentin Leancă, de premiul II – pictorul Igor Svernei, iar de premiul III – Iurie Lupu. Cu diplome de merit ale Uniunii Artiştilor Plastici s-au ales Tudor Zbârnea, Eduard Conencov, Nicolae Coţofan, Florina Breazu, Victor Creţu şi Gheorghe Şoitu.
 
Expoziţia va fi deschisă până la 28 ianuarie.
Autor: Moldpres
11.01.2018 Actual
429
0

Comentarii 0