Sursa imagine: penitenciar.gov.md

DIP: Cete de colindători au adus sărbătoarea în sufletele persoanelor private de libertate

În zilele din preajma Crăciunului, mai multe instituții de detenție din țară au fost vizitate de preoții capelani și cete de colindători, care au adus sărbătoarea în sufletele persoanelor private de libertate.

Astfel, penitenciarul nr. 5 din Cahul a fost vizitat de către membrii corului bisericesc din satul Colibași, însoțiți de preotul capelan, Iurie Talmaci.
 
 
În același timp, deținuții din penitenciarul nr. 4 din Cricova, au primit cu ocazia sărbătorilor cărţulii şi broşuri creştin- ortodoxe și au ascultat urături și colinde interpretate la chitară şi vocal de către oaspeți.
 
Preotul de la Biserica „Sfântul Petru și Pavel”, împreună cu corul lăcașului, a organizat în comun cu angajații penitenciarului nr. 11 din Bălți, un concert cu tematică religioasă, fiind interpretate cântece, poezii și colinde întru slăvirea Nașterii Domnului.
 
 
Oaspeții au felicitat deținuții cu ocazia sărbătorii Crăciunului, oferindu-le sprijin și susținere moral-spirituală, astfel de acțiuni având drept scop eficientizarea și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor din detenție, dar și reamintirea vechilor tradiții.
Autor: HotNews
Sursa: penitenciar.gov.md
09.01.2018 Actual
442
0

Comentarii 0