Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Nu ai energie? Iată ce trebuie să faci

Majoritatea persoanelor care se simt lipsite de energie apelează la licoarea sfântă, cafeaua sau energizantele. Într-adevăr, cofeina este unul dintre cei mai vechi stimulenți naturali folosiți de om. Există însă momente când aceasta nu își poate face efectul asupra lipsei tale de energie și te simți fără vlagă.

De aceea, ar trebui să ții cont de următoare trucuri care te vor ajuta să nu-ți pierzi din energie:


Somn de calitate

În primul rând, lipsa de energie este cauzată de prea puține ore de somn. Acest aspect nu trebuie ignorat sub nicio formă. Lipsa somnului nu afectează doar nivelul nostru de energie, ci și creierul, sănătatea. Atunci când dormim puțin tindem să nu fim foarte receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și nu dăm randament. Începând chiar din seara asta, propune-ți să dormi 9 ore pe noapte pentru a avea energia necesară pentru o zi întreagă.

Nivelul de zahăr din sânge echilibrat
Deși alimentele bogate în carbohidrați sunt cele mai accesibile produse pentru producerea de energie, consumul lor în exces poate avea efecte adverse asupra organismului nostru, cum ar fi poftă de dulce și oboseală. Încearcă să incluzi în meniul tău carnea de pește proaspăt, deoarece conține grăsimi sănătoase,necesare menținerii unui echilibrul stabil de zahăr din sângele tău și a energiei.

Relaxează-te
Stresul poate avea un efect devastator asupra energiei tale. Obosești mai repede atunci când în viața ta se instaurează stresul. Acesta îți afectează stilul de viață și trebuie să iei măsuri pentru a-l exclude din activitatea ta zilnică. Pentru a reduce stresul poți apela la acupunctură sau terapia cu masaj. De asemenea planta rhodiola rosea este cunoscută ca fiind un remediu anti-stres.

Autor: clickpentrufemei.ro
09.01.2018 Caleidoscop
602
0

Comentarii 0