Sursa imagine: trm.md

Un nou inspectorat ar putea fi creat în cadrul MAI

Autorităţile propun crearea, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a Inspectoratului protecţie internă şi anticorupţie. Noua entitate va fi formată prin reorganizarea actualului Serviciu protecţie internă şi anticorupţie.

Misiunea inspectoratului va consta în asigurarea securității interne a sistemului administrativ și structurilor organizaționale din sfera de competență a ministerului, protecția personalului acestora şi a informațiilor atribuite la secret de stat împotriva amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor susceptibile să pericliteze siguranța sistemului afacerilor interne.
 
La fel, acesta va supraveghea și controla respectarea legislației şi disciplinei de serviciu de către personalul sistemului administrativ al ministerului, va preveni și va combate manifestările de corupție și conflictele de interes în care ar putea fi implicat acesta.
 
Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la organizarea și funcționarea Inspectoratului protecție internă și anticorupție al MAI este supus consultărilor publice până la sfârșitul lunii ianuarie.
Autor: bizlaw.md
Sursa: trm.md
09.01.2018 Actual
1179
MAI
0

Comentarii 0