Sursa imagine: ipn.md

Slujba de Crăciun: majoritatea bisericilor din ţară au fost arhipline

De dimineaţă, majoritatea bisericilor din ţară au fost arhipline. Credincioşii au venit la biserică pentru a asculta slujba de Crăciun. Enoriaşii s-au rugat pentru sănătatea celor apropiaţi şi au mers spre case cu sufletul împăcat.

La Catedrala „Naşterea Domnului” din capitală, liturghia a fost oficiată de un sobor de preoţi, condus de Mitropolitul Moldovei, Vladimir, iar Pastorala a fost rostită în acest an de către secretarul Mitropoliei Moldovei, părintele Vadim Cheibaş.
 
„Iubiţi creştini, s-ar părea ca e greu de mântuit sufletele în aceste zile, dar nu trebuie sa cădem în ispita semnelor făcute de pământ, prin apariţia noilor tehnologii. Iubiţi fraţi şi surori, păstraţi credinţa în trupul lui Hristos, nu vă temeţi de nimeni şi nimic şi primiţi-L pe Iisus în peşterile sufletelor voastre”, a declarat Vadim Cheibaş.
 
Creştinii care au ţinut post, au primit sfânta împărtăşanie. După slujbă, enoriaşii au primit în dar un calendar creştin-ortodox, iar copiii - dulciuri.
 
„Am venit să ne rugăm pentru sănătate, bucurii, să fie bine, să ne putem realiza toate dorinţele”. „Noi am venit să ne rugăm pentru sănătatea noastră, a copiilor, a întregii familii, a neamurilor, pentru ţară, pentru pace”. „Această sărbătoare este extrem de importantă pentru fiecare om şi familie. Am venit aici să ne rugăm pentru sănătatea copiilor şi a rudelor”, spun oamenii.
 
După ce au mers la biserică, potrivit tradiţiei, creştinii se reunesc la masa de sărbătoare împreună cu cei dragi. Este şi cazul familiei Braghişte din Grătieşti. Pentru familia Braghişte Crăciunul este mai mult decât o sărbătoare. Şi în acest an, copiii şi părinţii au respectat tradiţia şi s-au reunit în jurul mesei de sărbătoare. 
Autor: trm.md
07.01.2018 Actual
562
0

Comentarii 0