Sursa imagine: argumentul.info

Prietenii de proteste nu se uită. Năstase sare în apărarea lui Usatîi și se teme că acesta va fi demis

Alianța ratată a partidelor protestatare pare să renască. Cel puțin aceasta reiese din cea mai recentă postare pe pagina de facebook a liderului PPDA, Andrei Năstase. Acesta îi ia apărarea primarului fugar de la Bălți, Renato Usatîi, spunând că în prezent se încearcă înlăturarea lui din funcție, la fel cum a fost în cazul lui Dorin Chirtoacă.

„După primarul unionist de la Chișinău, a venit rândul primarului pro-rus de la Bălți. Și nu persoanele lor mă preocupă, ci sutele de mii de oameni antrenați, volens-nolens, în schemele urzite de nesățiosul uzurpator”, a scris Năstase pe pagina sa de facebook.

Acesta repetă cuvintele  lui Usatîi, care afirmă că asupra primăriei de la Bălți are loc un atac din partea guvernării. Asta deși problemele lui Usatîi au apărut cu mult înainte, când a început criza deșeurilor, iar firma care se ocupa de gestionarea acestuia a fost presată la indicația directă a primarului fugar să se retragă.

„Prin acest atac deșănțat asupra capitalei nordului, Guvernarea hibrid Plahotniuc-Dodon își rezolvă, cinic și perfid, cîteva probleme concomitent, decizia aparținând, bineînțeles, coordonatorului”, adaugă Năstase.

Reamintim că în 2016, PPDA s-a aliat la proteste cu partidele pro-ruse conduse de Renato Usatîii și Igor Dodon. Într-o emisiune televizată din acea perioadă acesta a declarat că este gata să pună „batista pe țambal”, în privința integrării europene.

Autor: SV
06.01.2018 Actual
662
0

Comentarii 0