Sursa imagine: mediafax.ro

Administraţia Putin denunţă „acţiunile ostile” ale SUA contra „suveranităţii” Iranului

Administraţia Vladimir Putin a denunţat din nou vineri "acţiunile ostile" ale Statelor Unite împotriva "suveranităţii" Iranului, exprimând speranţa că Administraţia de la Teheran va putea respinge ingerinţele americane.

"Acuzaţiile Teheranului privind implicarea unor forţe externe în alimentarea protestelor din Iran nu sunt lipsite de fundament", a declarat vineri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.
 
Sperăm că Iranul va avea puterea de a face faţă "acţiunilor ostile" americane, a adăugat Serghei Ribkov, conform agenţiei Interfax.
 
"Statele Unite continuă, atât în mod deschis, cât şi în secret, ingerinţele în afacerile interne ale altor ţări; fac acest lucru fără ruşine", a afirmat Serghei Riabkov.
 
Decizia Washingtonului de a convoca o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei politice din Iran reprezintă "un atac asupra suveranităţii" acestei ţări", a acuzat oficialul rus, exprimând regret că Statele Unite ignoră prevederile Cartei ONU, sacrificându-le pentru atingerea propriilor obiective politice.
 
O reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Iran este programată vineri seară.
 
Administraţia Vladimir Putin a îndemnat şi joi Statele Unite să nu se implice în "afacerile interne" ale Iranului, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a exprimat susţinere pentru protestatarii iranieni. "Acestea sunt afacerile interne ale Iranului. Exprimăm speranţa că situaţia nu va degenera într-un scenariu al vărsării de sânge şi violenţelor", a comunicat joi Ministerul rus de Externe. "Interferenţele externe pentru destabilizarea situaţiei sunt inadmisibile", a subliniat Ministerul rus de Externe.
 
Poziţia Ministerului rus de Externe este o reacţie la susţinerea exprimată de preşedintele SUA, Donald Trump, pentru protestatarii iranieni. "Am un respect foarte mare pentru poporul iranian, în contextul eforturilor de înlăturare a Guvernului corupt. Veţi vedea o mare susţinere din partea Statelor Unite la momentul potrivit!", a transmis Donald Trump prin Twiter.
Autor: Mediafax
06.01.2018 Actual
577
0

Comentarii 0