Sursa imagine: deschide.md

Ce material propagandistic despre R.Moldova a realizat jurnalista rusă expulzată din Letonia

Jurnalista propagandistă rusă Olga Kurlaeva, expulzată astăzi din Letonia fiind calificată drept o amenițare la adresa securității naționale, a fost în vara anului 2017 și în Republica Moldova, unde a realizat un material propagandistic despre statul nostru.Într-un reportaj special al Vesti.ru, Kurlaeava prezintă statul Republica Moldova drept unul cuprins de sărăcie, degradare și fără perspective de viitor.

Jurnalista rusă formează peisajul actual din Republica Moldova în baza unor imagini de la o piață second-hand din Chișinău, precum și în baza declarațiilor oamenilor care vând vechituri acolo (toți vorbitori de limba rusă). Aceasta vrea să creeze impresia că unicul venit pe care îl mai pot dobândi moldovenii este cel din vânzarea lucrurilor agonisite de o viață.

„Moldoveanul de rând demult nu-și mai poate permite haine noi”, declară Kurlaeva în reportajul său manipulator.

După câteva minute de dezinformare, devine clar cine este comanditarul reportajului. Apare mâna dreaptă a primarului fugar din Bălți, Dmitrii Ciubașeco. Ulterior apare însuși cel cu strânse legături cu FSB-ul rusesc și lumea criminală din Rusia, Renato Usatîi. Cei doi,  împreună cu primarul Valentin Cimpoieș din Basarabeasca, vreme de 20 de minute, îl critică pe actualul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Potrivit lor și jurnalistei ruse, Plahotniuc s-ar face vinovat de toate relele din Republica Moldova.Pe final de reportaj, Kurlaeva prezintă sectorul agrar din Republica Moldova dreptul unul decăzut la maxim, deoarece agricultorii nu mai au unde să-și comercializeze marfa. Drept soluție, jurnalista rusă ne propune reluarea relațiilor cu Rusia și pomenește despre vremurile „prospere” în care am trăit alături de Rusia.

Amintim că astăzi autoritățile letone au expulzat din țară doi jurnaliști ruși. Este vorba de corespundentul Companiei Publice ruse de televiziune, Olga Kurolaeva și de soțul acesteia, Anatolii Kurlaev, jurnalist la canalul rus TVȚ.  

Potrivit sursei, jurnaliştii sunt consideraţi drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi le-a fost dat termen o zi să părăsească țara.

Autor: deschide.md
05.01.2018 Actual
496
0

Comentarii 0