Sursa imagine: ipn.md

Premierul Pavel Filip despre agenda de reforme pentru anul 2018

În anul 2018 sunt foarte multe lucruri de realizat și agenda de reforme este una foarte ambițioasă. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Premierul susține că în pofida faptului că anul curent este unul electoral, cabinetul de miniștri își dorește să se miște cu viteză dublă spre implementarea reformelor. Potrivit lui, remanierile care s-au făcut în Guvern sunt foarte importante în primul rând pentru a ține executivul mai departe de campania electorală de anul curent. Pavel Filip spune că are asigurări din partea majorității parlamentare că în 2018 Guvernul va fi ținut departe de disputele politice.
 
Șeful cabinetului de miniștri spune că anul 2017 a adus creștere economică, lucru care a favorizat sporirea investițiilor publice și investițiilor sociale. De asemenea, s-a înregistrat un progres pe exterior. „Am restabilit relații absolut bune cu partenerii noștri de dezvoltare, vorbesc aici în primul rând de Uniunea Europeană, dar și cu partenerii noștri financiari externi – Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. Chiar îmi pare bine că în decembrie 2017 am reușit în primul rând să semnăm Acordul pentru asistența macrofinanciară, pe de o parte, iar, pe de altă parte, tot în această perioadă, am avut o evaluare pozitivă din partea Fondului Monetar Internațional”, a afirmat șeful executivului.
 
De asemenea, Pavel Filip a menționat faptul că Delegația Uniunii Europene a anunțat debursarea banilor pentru cinci programe evaluate pentru care vor fi oferite peste 36 de milioane de euro.
Autor: IPN
04.01.2018 Actual
473
0

Comentarii 3

 • sssssssssssssssssssss:

  Viteza dubla sau tripla dl Filip, sunte'i deja la inceput de al 3 mandat de guvernare haide'i mai cu spor mai cu graba pentru viitoarul țarii noastre pentru un trai mai decent pentru cetațeni, vrem proiecte implimentate realizari frumoase.

  04.01.2018 10:21
 • Gheorghe:

  Sper ca noii ministri vor fi investiti cit mai curind, este foarte mult de lucru, nu mai este vreme de pierdut. Hai democratii... demonstrati ca meritati sa ramineti la putere si dupa 2018.

  04.01.2018 10:38
 • Andrei:

  Chiar ar trebui să se miște rapid cu reformele, pantru a obține și finanțare din partea UE, în caz contrar, vor fi taxați de alegători, deci nu le rămîne decît să muncească.

  04.01.2018 11:26