Sursa imagine: ipn.md

Peste 2000 de avarii la rețelele de apă au fost remediate în decembrie

Pe parcursul lunii decembrie, Serviciul dispeceratul central al SA „Apă-Canal Chișinău” a înregistrat peste 1300 de apeluri privind avarierile la rețelele de apeduct și aproape o mie – la rețelele de canalizare. Furnizorul menţionează că în toate cazurile echipele de intervenție au acționat prompt, pentru ca toate avariile sau disfuncționalitățile apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare să fie remediate operativ.
 
ACC menţionează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că pentru a remedia avarierile produse, echipele întreprinderii au efectuat suplimentar un șir de lucrări. În 80 de cazuri au fost executate lucrări de înlocuire a apeductului cu lungimea de până la 5 metri şi în 17 cazuri – cu lungimea de peste 5 metri, cu diametrul de la 25 mm până la 800 mm. Muncitorii întreprinderii au efectuat lucrări de reparație la 25 de vane și au montat 21 de capace la căminele de vizitare, amplasate pe trotuare, în zonele de parc, în spațiile dintre blocurile de locuințe.
 
Potrivit ACC, la efectuarea analizei indicatorilor tehnico-economici ai activității întreprinderii este observată o tendință ușoară de micșorare a pierderilor de apă în procesul de remediere a avarierilor, fapt obținut datorită antrenării operative a angajaților întreprinderii pentru executarea lucrărilor date.
Autor: IPN
03.01.2018 Actual
366
0

Comentarii 0