Sursa imagine: realitatea.md

28.000 de familii din Chişinău vor beneficia de compensaţii

Primăria municipiului Chişinău anunţă că, până la data de 31 decembrie 2017, au fost depuse circa 28 de mii de cereri pentru compensaţii la plata agentului termic, pe durata sezonului de încălzire 2017-2018. Peste 25 500 de beneficiari şi-au reconfirmat solicitările, iar restul au depus dosare noi (2344 familii).

De facilități pentru agentul termic beneficiază familiile cu venituri mici din municipiul Chișinău, a căror venit mediu global pe ultimele 12 luni nu depășește suma de trei mii de lei per persoană.
 
Cetățenii care au primit compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic anterior, vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și componența familiei a rămas aceeași.
 
Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de până la trei mii de lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.
 
Cererile pentru compensații pot fi depuse la întreprinderile municipale de gestionare a blocului locativ, preturi, primăriile localităților suburbane. 
Autor: trm.md
03.01.2018 Actual
571
0

Comentarii 0