Sursa imagine: dse.md

Descarcerare pe traseele din țară în prima zi a noului an

Pe parcursul primei zile din anul 2018, salvatorii au fost alertați pentru a interveni la descarcerarea mai multor persoane care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere.

Luni, 1 ianuarie, la ora 12.26, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a fost solicitat să intervină la deblocarea mai multor persoane în urma unui accident produs pe traseu în apropiere de localitatea Hâjdieni, raionul Glodeni. Astfel, un autoturism de model Ford s-a ciocnit cu un autovehicul de model Volkswagen. În consecință, șapte persoane cu vârstele cuprinse între 21 de ani și 59 de ani au primit diverse traumatisme. Salvatorii au descarcerat o persoană  și au deblocat alte teri persoane din autoturismul de model  Volkswagen. Oamenii au fost transportați de urgență la spitalul din raionul Glodeni.
 
Un alt caz când a fost necesară implicarea pompierilor a avut loc în după amiaza de ieri în apropiere de orașul Strășeni. Conform informației recepționate de Serviciul 901 la ora 14.22, un autoturism de model „Renault Scenic” a derapat de pe traseu. În consecință, conducătorul auto în vârstă de 66 de ani a decedat, iar salvatorii au deblocat din fiare cadavrul persoanei.
 
Un alt accident cu urmări fatale a avut loc în UTA Găgăuzia. Acolo, pe traseul R-38, s-au ciocnit două automobile de model „VW Golf” și „Opel Zafira” . În consecință, conducătorul auto din autoturismul de model „VW Golf” a rămas blocat în fiarele mașinii fiind necesară descarcerarea acestuia. La fața locului pentru lucrări de deblocare au intervenit salvatorii unității de pompieri din Vulcănești. La scurt timp persoana a decedat în spital.
 
Toate circumstanțele și cauzele producerii accidentelor de circulație urmează a fi stabilite de organele de drept. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează conducătorii auto să respecte regimul de viteză, iar în situații de risc să apeleze după ajutor apelând Serviciul 901.
Autor: HotNews
Sursa: dse.md
02.01.2018 Actual
550
0

Comentarii 0