Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Ce vârstă are sufletul tău

Ți se spune adeseori că te comporți matur pentru vârsta pe care-o ai? Află că vârsta sufletului îți modelează de fapt caracterul.

Chiar dacă nu suntem conștieți de acest lucru, sufletul nostru are o anumită vârstă. Hinduiștii și budiștii cred în reîncarnare și consideră că, atunci când un suflet se reîncarnează într-un alt trup, poartă cu el experiența și toate lecțiile învățate din fiecare viață anterioară. Vârsta este dată de numărul de reîncarnări, ceea ce împarte sufletele în 5 categorii: sufletul nou-născut, sufletul copil, sufletul tânăr, sufletul matur și sufletul bătrân. Nu e de mirare că uneori persoanele tinere pot da sfaturi înțelepte, în timp ce unele persoane în vârstă se comportă ca niște copii.

Sufletul nou-născut, optimistul
Pentru aceste persoane viața este o continuă luptă, deoarece nu au experiență pentru a lua cele mai bune decizii. Se simt foarte apropiați de membrii familiei și evită să stea mult timp departe de ei. Preferă să locuiască cât mai departe de locuri aglomerate, alegând liniștea naturii. Nu-și doresc locuri de muncă ce presupun multe responsabilități și preferă să fie ghidați în tot ceea ce fac. În schimb, sunt persoane cu atitudine pozitivă, care văd mereu doar partea plină a paharului.

Sufletul copil, tradiționalistul
Cei care au sufletul copil nu se abat niciodată de la reguli, iar atunci când fac o schimbare, cântăresc de multe ori până să ia o hotărâre. Văd viața doar în alb și negru și sunt percepute de cei din jur ca fiind conservatoare, tradiționaliste și religioase. De multe ori au tendința să-i judece pe cei din jur prin prisma acțiunilor lor, mai ales dacă au încălcat principii morale. Sunt în căutarea unui model în viață, spiritual sau social. Legate de țară și de tradițiile ei, preferă să locuiască în comunități restrânse.

Suflet tânăr, ambițiosul
Independeța și succesul sunt lucrurile pe care și le doresc cel mai mult persoanele care au sufletul tânăr. Le place competiția și caută să urce cât mai sus pe scara socială. Se consideră mai bune decât ceilalți și se mândresc cu ceea ce au realizat. Sunt ambițioase, le place să acționeze independent, se ghidează după instinct și se înconjoară de prieteni asemenea lor. Pe de altă parte, sufletele tinere au tendința să se simtă nesigure chiar dacă își suțin punctul de vedere până în pânzele albe. Sunt persoane cu spirit de aventură, curioase, puțin rebele, și nu le place ca cineva să le spună ce au de făcut.

Sufletul matur, idealistul
Deoarece au acumulat mai multă experiență, persoanele cu suflet matur sunt mai calculate și-și doresc și alte lucruri pe lângă aspectul financiar. Dacă alții le consideră monotone, ele se consideră idealiste și dau dovadă de multă compasiune. De multe ori, renunță la locuri de muncă bine plătite doar pentru a se implica în acțiuni de voluntariat, fiind fidele valorilor care le-au fost insuflate. Sunt iubitoare de animale și se implică în bunăstarea comunităților din care fac parte. Sunt persoane empatice, ascultă, înțeleg și respectă punctele de vedere ale celor din jur, chiar dacă nu coincide cu al lor.

Sufletul bătrân, sociabilul
Aceste persoane nu lasă ca problemele mărunte să le amărească viața. Sunt foarte sociabile și sunt înconjurate de prieteni. Nu se lasă ghidate de sentimente și au tendința să-și neglijeze munca sau responsabilitățile atunci când au ocazia să învețe lucruri noi. Preferă locurile de muncă în care intră în contact cu mulți oameni și au ocazia să-și exprime punctul de vedere, cum ar fi învățământul, consilierea, psihologia, filozofia sau arta. Nimic nu le mai surprinde, sunt mereu pregătite și fac ce li se spune, chiar dacă nu le place.

Autor: clickpentrufemei.ro
02.01.2018 Caleidoscop
1474
0

Comentarii 0