Sursa imagine: acasatv.perfecte.md

Nutriţioniştii recomandă respectarea unui regim alimentar echilibrat

Festinul din perioada sărbătorilor pune la grea încercare sănătatea oamenilor. Astfel, Revelionul şi Crăciunul vin cu bucate tradiţionale de la care nu ne putem abţine şi mulţi moldoveni fac abuz de mâncare. Totuşi, nutriţioniştii ne avertizează să avem grijă ce şi cum mâncăm de sărbători.

„În noaptea dintre ani trebuie să consumate alimente uşor digerabile, fiindcă în acea perioadă avem metabolismele mai lente. Este important ca bucatele să nu stea mult pe masă, o oră, două asta e maxim, fiindcă sunt foarte multe produse uşor alterabile, care dacă stau mult timp la cald pot să devină periculoase pentru sănătate”, a declarat Luminiţa Suveică, nutriţionist.
 
Între timp, unii oameni spun că ţin cont de ceea ce mănâncă, alţii spun că şi-ar dori mai multe, dar nu prea au bani.
 
Medicii le recomandă oamenilor să mănânce corect. Astfel, carnea trebuie consumată cu legume, iar fructele - doar între mese.
 
„La masa de sărbătoare trebuie să consumăm câte puţin, să consumăm apă, fructe, legume şi dacă vorbim de carne, de peşte - să nu facem exagerări. De asemenea, salatele trebuie să fie pe masa de sărbătoare, acestea sunt bune pentru digestie”, a mai spus Luminiţa Suveică.
 
Specialiştii spun că mâncarea consumată în abundenţă, mai ales ouăle, pot duce la intoxicaţii, iar alimentele consumate incorect pot provoca pancreatite, colecistite şi alte boli ale aparatului digestiv.
Autor: trm.md
01.01.2018 Caleidoscop
442
0

Comentarii 0