Sursa imagine: mediafax.ro

Ministrul german de Externe: Îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este în interesul Europei

Europa ar trebui să fie interesată de îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA, iar soluţionarea conflictului nord-coreean ar putea contribui în mod special la acest lucru, a declarat duminică ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Noi, în Europa, ar trebui să fim interesaţi în mod special de relaţii mai bune între Statele Unite şi Rusia. Doar SUA şi Rusia, cu sprijinul Chinei, pot preveni în cele din urmă proliferarea armelor nucleare. Dacă relaţiile dintre Washington şi Moscova rămân la fel de sărace ca acum, alte ţări vor profita de acest lucru. Din acest motiv, eforturile noastre de a-i aduce aproape din nou pe americani şi pe ruşi sunt atât de mari", a declarat Gabriel, într-un interviu pentru publicaţia Funke Mediengruppe.
 
Rezolvarea conflictului din Peninsula Coreeană prin mijloace militare "ar costa o mulţime de vieţi omeneşti", apreciază ministrul german de Externe. În acelaşi timp, el avertizează comunitatea globală să nu omită situaţia din Coreea de Nord.
 
"În cazul în care comunitatea internaţională monitorizează pur şi simplu activităţile Coreei de Nord, atunci alte ţări vor urma atitudinea Coreei de Nord", a menţionat şeful diplomaţiei de la Berlin.
Autor: Mediafax
01.01.2018 Actual
557
0

Comentarii 0