Sursa imagine: moldova24.info

Trafic intensiv la punctele de trecere a frontierei de stat

Moldovenii care muncesc peste hotare revin acasă de sărbători, iar cei de pe loc aleg să-şi petreacă vacanţa în străinătate. În punctele de trecere a frontierei de stat, fluxul de persoane a constituit in ultimele 24 de ore circa 58 de mii de traversări Cele mai solicitate puncte de trecere au fost Leuşeni, Sculeni, Otaci, dar si Aeroportul Internaţional Chişinău.
 
In această dimineață trafic intensiv este înregistrat în punctele de trecere „Palanca” și „Criva”.
 
Totodată, punctele de trecere de tip debarcader Soroca, Vasilcău și Cosăuți rămân nefuncționale din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.
 
Înainte de a porni la drum consultați aplicația ”Trafic online” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
 
Pentru fluidizarea circulației la frontieră si evitarea formarii cozilor, în perioada sărbătorilor de iarnă Poliția de Frontieră a dispus o serie de acțiuni suplimentare de lucru. Astfel, în cele mai solicitate puncte de trecere familiile cu copii și persoanele cu nevoi speciale vor fi direcționate pe banda de trecere a Corpului Diplomatic.
 
Totodată, în zilele în care se va atesta un număr mai mare de călători, elevii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei vor oferi ajutor inspectorilor în dirijarea circulației prin punctele de trecere. 
Autor: trm.md
23.12.2017 Actual
411
0

Comentarii 0