Sursa imagine: moldova24.info

Vlad Plahotniuc, la Washington: „Viitorul Moldovei este în Europa. Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”

Aspecte de securitate pentru Republica Moldova, dar și reformele interne au fost discutate de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la întâlnirile cu doi congresmani americani, membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților. Este vorba despre congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud membru al Comitetului pentru Servicii Armate și Michael McCaul, președintele Comitetului pentru Securitate Internă.

Liderul PDM conduce o delegație a Coaliției de guvernare din Republica Moldova, care efectuează o vizită de lucru în SUA. Congresmanul Michael McCaul și-a manifestat îngrijorarea față de propaganda rusă în Moldova și în alte țări europene, exprimându-și de asemenea sprijinul pentru eforturile țării noastre de a combate agresivitatea Rusiei. De asemenea, oficialul american și-a afirmat susținerea puternică pentru obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană.

Congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluții din regiunea transnistreană, adăugând că rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru Moldova și pentru regiunea ei geografică. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă Republica Moldova de România și a spus că va susține proiectele energetice ale țării noastre. El a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc le-a vorbit oficialilor americani despre reformele realizate în țara noastră – atât cele privitoare la instituțiile statului, cât și cele legate de economie și mediul de afaceri. El a vorbit de asemenea despre eforturile Republicii Moldova de interconectare energetică cu Uniunea Europeană pentru asigurarea alternativei la aprovizionarea cu energie, dar și despre progresele recente din dosarul transnistrean.

Liderul Coaliției de guvernare a reafirmat în același timp dorința țării noastre de a continua parcursul european: „Viitorul Moldovei este în Europa. Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”. În finalul discuțiilor, Vlad Plahotniuc a adresat congresmenilor americani invitația de a vizita Republica Moldova.

La întrevederile cu congresmenii Michael McCaul și Joe Wilson au participat, alături de Vlad Plahotniuc, vicepreședintele democrat Andrian Candu și președintele PPEM Iurie Leancă.

Autor: moldova24.info
07.12.2017 Actual
516
0

Comentarii 4

 • Grișa:

  doar europa și poate fi viitorul nostru, pentru asta trebuie cu orice preț de a include în constituție vectorul european!

  07.12.2017 19:06
 • Oleg:

  Numai asa se poate de crescut din punct de vedere economic. Moldova este o tara mica si sutinerea din partea supraputerii SUA este garantia integrarii in UE.

  07.12.2017 19:48
 • Spencer:

  Amu precis putem fi siguri că lui Plahotniuc îi va reuși asta, ținând cont cât de dârz continuă dânsul să muncească chiar și după astfel de atacuri josnice ca dosarele fabricate în Rusia.

  07.12.2017 21:18
 • Шамиль:

  Numai înainte... anulând 8 martie si 1 mai permițînd gay pride in capitală numai înainte cu vaselina in buzunar :0))

  07.12.2017 21:56