Sursa imagine: gov.md

Pavel Filip, despre dosarul din Rusia pe numele lui Plahotniuc: „Toate aceste lucruri se intensifică atunci când Moldova încearcă sa aibă o poziție de demnitate și verticalitate”

Premierul Pavel Filip este de părere că dosarul penal deschis de autoritățile ruse pe numele liderului democraților, Vlad Plahotniuc, este direct legată de vizita acestuia în SUA. Potrivit premierului, provocările Rusiei în adresa guvernării de la Chișinău se intensifică atunci când Moldova încearcă să-și consolideze independența și să dea dovadă de o poziție de demnitate și verticalitate. Totodată, Filip precizează că partea rusească refuză deocamdată să ofere careva detalii privind „Laundromatul” și spălarea celor 22 miliarde de dolari.

„Domnul Plahotniuc este învinuit și de ură rasială, ideologică exact când se află în SUA. Nu sunt persoana care să comenteze. În scurt timp, va fi mai multă lumină, toate aceste lucruri se intensifică când RM încearcă sa aibă o poziție de demnitate și verticalitate. Nu uitați și de insistența noastră la ONU de a examina retragerea trupelor rusești. Nu am obținut niciun răspuns în ceea ce privește spălarea celor 22 miliarde”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, presa de la Chișinău a scris că dosarul penal pe numele lui Plahotniuc face parte din scenariul pus la cale de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și serviciile speciale de la Moscova, care îl finanțează și coordonează pe Usatîi.

Autor: SV
07.12.2017 Actual
501
0

Comentarii 1

  • Oleg:

    Analizați și singuri, Plahotniuc e în SUA, parlamentul adoptă legea privind interzicerea propagandei de la Kremlin, oare chiar nu-i clar că acel dosar e o manipulare ce face parte din acel război hibrid pe care îl duce Rusia în Moldova ?

    07.12.2017 18:51