Sursa imagine: YouTube

VIDEO. Declarația Principesei Margareta la moartea tatălui său, Regele Mihai I

Principesa Margareta, noul Șef al Familiei Regale a României, a spus într-o declarație că trecerea în neființă a Regelui Mihai I este „o pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune”.

Noul Șef al Familiei Regale a României a declarat că începe un nou timp pentru Casa Regală. „Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român”, a menționat Principesa Margareta.

Discursul integral al Noului Șef al Familiei Regale a României:

„Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare.

Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!“

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, la ora 13.00, la reședința privată din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile - în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.  

Autor: HotNews
05.12.2017 Actual
1088
0

Comentarii 0