Sursa imagine: gagauzinfo.md

A fost prădată „Pobeda”, unicul colhoz din R. Moldova și din toată Europa

Singurul colhoz din Republica Moldova a fost prădat. Incidentul s-a produs noaptea trecută în satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, Găgăuzia. Hoţii au pătruns prin efracţie în sediul cârmuirii, de unde au sustras 300 de mii de lei. Banii erau destinaţi achitări de premii cu ocazia jubileului de 70 ani ai colhozului, marcat pe 25 noiembrie.
 
Administraţia colhozului susţine că banii erau păstraţi într-un safeu şi erau destinaţi achitării primelor pentru angajaţi cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la fondarea întreprinderii.
 
„De obicei, noi decontăm banii din bancă şi imediat îi repartizăm salariaţilor. Noi niciodată nu păstram banii în safeu. Dar pentru serbare trebuia să-i punem în plicuri. Şi i-au furat”, a declarat președintele Colhozului „Pobeda”, Nicolai Dragan.
 
Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru furt în proporţii deosebit de mari. Făptaşii încă nu au fost identificaţi.
 
„Legea prevede o pedeapsă de la șapte până la 12 de închisoare pentru astfel de infracţiuni. Colaboratorii de poliţie întreprind acţiuni de identificare şi reţinere a persoanelor care au săvârşit această faptă”, a declarat ofițerul de presă al IP Găgăuzia, Snejana Tucan.
 
Colhozul „Pobeda” este singurul din Republica Moldova, dar și din toată Europa. Acesta a fost fondat în 1947, iar de atunci nu și-a încetat activitatea nici pe o zi.
Autor: trm.md
25.11.2017 Actual
1611
0

Comentarii 1

  • pandele:

    Este un semn ca acel colhoz trebuie desfiintat si intemeiata o cooperativa agricola pe baze moderne.

    25.11.2017 09:11