Sursa imagine: curentul.md

Deputat: „Nu vom muşca din mărul otrăvit al referendumului întins de Moscova”

Deputatul Parlamentului României din partea Partidului „Mişcarea Populară” (PMP), Constantin Codreanu, nu este de acord cu soluţia plebiscitară privind reunirea României cu Republica Moldova după modelul Crimeei. 

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al deputatului Codreanu, cu această declaraţie el a venit marţi, la tribuna Camerei Deputaţilor, menţionând că anexarea Crimeei de către Rusia a fost urmată de o mascaradă de „referendum”.
 
„Moldova, de asemenea, este ocupată de trupele militare şi controlată de serviciile secrete ruseşti. Rusia, care a ocupat militar şi a anexat Basarabia în mod repetat, încearcă din nou să îşi restituie Basarabia fără referendum, iar noi, românii basarabeni, dacă dorim să scăpăm de ocupaţia şi controlul rusesc, o putem face doar prin plebiscitare?”, se indignează Codreanu.
 
Potrivit lui, un milion de basarabeni şi-au restabilit deja cetăţenia română. Alte câteva sute de mii au depus cereri de redobândire, iar „acest proces natural, liber, acumulativ şi durabil, este mai clar decât orice referendum”. 
 
„Procesul reunificării noastre se va încheia în ziua în care ultimul basarabean va fi restabilit în cetăţenia română, aşadar nu vom muşca din mărul otrăvit al referendumului întins de Moscova”, a conchis deputatul.
 
Pe 9 noiembrie, în timpul unei conferinţe economice la Suceava, ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat că România ar trebui să organizeze un referendum privind unirea cu Republica Moldova, aşa cum a fost în Crimeea. Însă mai apoi el a spus că cele expuse de el au fost interpretate greşit de jurnalişti.
 
Constantin Codreanu a fost ales în Parlamentul României în anul 2016 pe lista Partidului „Mişcarea populară”. Anterior, el a fost unul dintre liderii platformei unioniste din Moldova „Acţiunea 2012”, iar mai târziu a devenit preşedinte al Blocului Unităţii Naţionale (BUN), care întruneşte circa 30 de organizaţii unioniste ce pledează pentru unirea României cu Moldova.
Autor: Infotag
15.11.2017 Actual
690
0

Comentarii 0