Sursa imagine: gov.md

BERD sprijină realizarea proiectelor investiționale în R. Moldova

Premierul Pavel Filip a avut marți, 14 noiembrie, o întrevedere cu Francis Malige, directorul general pentru Europa de Est și Caucaz al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Oficialii au avut un schimb de opinii privind proiectele investiționale de importanță națională preconizate pentru anul 2018, precum şi despre impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a ţării. În context, au fost abordate proiecte ce ţin de infrastructura drumurilor, transporturi, energetică, apă şi canalizare, dezvoltare economică.
 
Şeful Executivului a exprimat gratitudine pentru suportul acordat de BERD şi s-a referit la agenda guvernamentală, care are pe cap de listă prioritară implementarea cu succes a reformei administraţiei publice centrale, inclusiv pentru a spori capacitatea instituţiilor de a utiliza eficient asistenţa externă.
 
„Noi privim toate reformele în complexitate, deoarece avem toată convingerea că doar mergând în paralel cu reforme pe toate dimensiunile putem obţine rezultate care vor duce la dezvoltarea social-economică a statului”, a spus Pavel Filip.
 
La rândul său, Francis Malige a apreciat eforturile guvernării şi curajul de a promova reforme pe mai multe segmente concomitent, evidenţiindu-le pe cele care vin să susţină mediul de afaceri. În context, directorul BERD pentru Europa de Est și Caucaz a reiterat deschiderea de a oferi suport în realizarea proiectelor ce ţin de interconexiunea electrică, căi ferate, deșeuri solide și eficiență energetică. De asemenea, oficialul a reconfirmat disponibilitatea BERD de a susţine ţara noastră în  identificarea potențialilor investitori în băncile comerciale din Republica Moldova.
Autor: HotNews
Sursa: gov.md
15.11.2017 Actual
553
0

Comentarii 3

 • Veronica:

  Iata ce insemna sa faci reforme si sa ai vointa de a face schimbari. Acum colaborarea cu BERD este mult mai constructiva si mai fructuoasa.

  15.11.2017 10:01
 • Dumitru:

  Pe und emai greu pe unde mai usor, dar se pare ca Filip a reusit in 2 ani de activitate s aintre in favorurile institutiilor financiare internationale.

  15.11.2017 10:30
 • Spencer:

  Încrederea în cauză acordată de BERD denotă eficacitatea indisputabilă a guvernului moldovenesc, altfel nu ar exista o astfel de încredere.

  15.11.2017 10:47