Sursa imagine: border.gov.md

Minori implicați în organizarea migrației ilegale, prinși la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră au reținut doi minori care au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană. Reținerea a avut loc duminică seară, 5 noiembrie a.c., la linia frontierei de stat în timpul desfășurării planului de organizare a migrației ilegale cu implicarea unei persoane de gen feminin.

Serviciul pe subdiviziune al Sectorului Poliției de Frontieră „Basarabeasca” aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat, prin intermediul dispozitivelor de detecție și alertă a observat trei persoane, două persoane de gen masculin și una de gen feminin, care se îndreptau spre linia de frontieră.
 
La fața locului, inspectorii sectorului au intervenit pentru reținerea acestora, de asemenea a fost transmisă informația și Serviciului de Grăniceri a Ucrainei pentru a interveni. În urma acțiunilor de reținere în comun, au fost depistați doi minori cu vârste de 17 ani, ambii locuitori ai satului Basarabeasca. În declarații, făptuitorii și-au justificat trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să ajute o femeie să treacă în mod ilegal peste frontiera moldo-ucraineană, așa cum aceasta nu deținea nici un act de identitate pentru traversare. De asemenea, din cercetările primare s-a stabilit că în organizarea acestei scheme, mai este implicat un bărbat, cunoscutul acesteia, care la fel, a ajutat-o în acțiunea de traversare ilegală cu ajutorul unui automobil, așteptând-o de partea cealaltă a frontierei.
 
Pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, au fost inițiate un șir de măsuri speciale de investigații de către ofițerii SPF „Basarabeasca” în conlucrare activă cu ofițerii Serviciului de Grăniceri a Ucrainei, pentru a identifica femeia și alte persoane implicate în organizarea migrației ilegale.
 
Pentru fapta comisă, persoanele reținute, dacă vor fi găsite vinovate, riscă o amendă în mărime de la 850 la 1150 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 5 ani.
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
07.11.2017 Actual
560
0

Comentarii 0