Sursa imagine: Facebook

Jurnalist despre manipularea de la Radio Europa Liberă: Sunt înfuriată la maxim! Unde este a doua poziție, unde sunt sursele oficiale, unde sunt oamenii?

Un reportaj realizat de Radio Europa Liberă a scandalizat un sat întreg. Localnicii din Bașcalia, raionul Basarabeasca, acuză postul de abordare părtinitoare și lipsă de profesionalism. Autorii au mers în sat și l-au prezentat ca un loc depopulat, în care au rămas doar copii și bătrâni.

Replica le-a fost dată pe Facebook de către jurnalista Natalia Ixari, originară din Bașcalia. Ea a fost susținută de alți oameni din localitate.

”Autorul  este convins din spusele a doi vorbitori intervievați, unul dintre care este minor, dornic de a cuprinde universul, iar altul - pensionar, dornic de vechile timpuri. Dragă autor, te întreb ca pe un coleg de breaslă, unde este a doua poziție, unde sunt sursele oficiale, unde sunt oamenii? Că știu că sunt, mulți, buni și frumoși la suflet. Vreau să vă spun, în caz că doriți să vă informați mai profund, că in sat după mulți ani, încep să se întoarcă oamenii pentru a rămâne aici, unde sunt vocile lor?

Unde este biserica minunată, școala, grădinița cu reparații mai bune ca în unele instituții din Chișinău, casele frumoase ale gospodarilor? De ce ați decis să arătați doar o parte a paharului? Pentru care ați fost finanțați? Ați lăsat un sat întreg indignat, în umbră, oameni care vor sa spună un alt adevăr, de ce i-ați ocolit, de ce m-ați ocolit pe mine, care am părinți, rude, prieteni în sat, și eu nu sunt plecată peste hotare, doar în Chișinău care la fel este în Moldova?????”, scrie Natalia Ixari.
 
”Exact motivul pentru care ne-am indignat cu toții - avem un sat frumos, mândru cu oameni gospodari, veseli şi frumoşi...însă în 8 minute au prezentat satul în culori negre, ce e absolut greșit...”, adaugă în comentarii o altă localnică din Bașcalia, Aliona Efrim.
 

Autor: Ion Vasilos
27.10.2017 Actual
1026
0

Comentarii 2

  • Tarnacop:

    Totusi mi-a ramas o intrebare: de ce domnisoara e nevoita sa faca naveta la Comrat, de ce nu s-a deschis o clasa liceala in satul" indignatilor"?

    27.10.2017 11:03
  • andrei:

    se pare că degrabă va pierde finanțarea EL... cum se poate în gnenere de numit asta „jurnalism”?

    27.10.2017 12:23