Sursa imagine: madrm.gov.md

Veste bună pentru 18 mii de oameni din raioanele Telenești și Orhei

În raionul Telenești au demarat lucrările de construcție a drumului L-326.M2 Clișova - Suhuluceni - Leușeni – Verejeni, ce va asigura conexiunea dintre opt localități și va facilita accesul cetățenilor la servicii publice.

„Prin acest proiect de dezvoltare regională promovăm coeziunea teritorială și  sporim activitatea economică în regiune, inclusiv asigurăm mobilitatea forței de muncă. Reabilitarea acestei porțiuni de drum va facilita accesul la servicii publicepentru circa 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei”, a menționat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, care a efectuat ieri o vizită de lucru pe șantier pentru a discuta cu antreprenorul general și autoritățile publice locale despre prioritățile și obiectivul proiectului
 
Pe șantier, Andros a fost însoțit de directorul ADR Centru, Viorel Jardan, care a subliniat că partenerii în comun cu asociații vor gestiona toate activitățile proiectului și vor oferi suport pentru realizarea cu succes a lucrărilor.
 
„Proiectul prevede implicarea activă a agenților economici care își desfășoară activitatea în aria adiacentă porțiunii de drum, cât și a locuitorilor din localitățile vizate în proiect. Vom monitoriza permanent lucrările de execuție în conformitate cu documentația de urbanism aprobată, condițiile tehnice și detalii de execuție, pentru a fi siguri că lucrările progresează și proiectul va îndreptăți așteptările beneficiarilor”, a precizat directorul ADR Centru, Viorel Jardan.
 
Lucrările proiectului prevăd reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de mai mult de 23 km, reabilitarea și construcția a 17 podulețe, patru intersecții giratorii, amenajarea a cinci intersecții de acces, instalarea marcajelor rutiere și a parapetelor metalice, precum și a patru stații de transport public.
 
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 83, 2 de milioane de lei lei. Banii vor fi oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.
Autor: HotNews
Sursa: madrm.gov.md
20.10.2017 Actual
688
0

Comentarii 2

  • Spencer:

    În sfârșit se fac drumurile în Moldova! Infrastructura va fi dezvoldată și consolidată!

    20.10.2017 12:23
  • Efim:

    Frumos, demult in tara asta nu s-au mai facut atitea drumuri. Vad ca democratii si-au pus ca scop de baza reabilitarea drumurilor din tara.

    20.10.2017 13:55