Sursa imagine: trm.md

La Ocniţa va fi inaugurat un monument în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl

Autorităţile vor edifica, în oraşul Ocniţa, un monument în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl. O hotărâre în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri de astăzi, 11 octombrie. Totodată, Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei, edificarea la Ghidighici a bustului omului politic Ion Costin.

Potrivit Guvernului, cheltuielile pentru lucrările de proiectare, executare, edificare a monumentului şi amenajare complexă a terenului aferent vor fi acoperite din contul bugetului raional Ocniţa, precum şi din donaţii şi sponsorizări.
 
La lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl au participat 33 de  persoane din raionul Ocniţa, dintre care în viaţă mai sunt 25 de persoane.
 
Totodată, în scopul eternizării memoriei omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău în perioada 1933­ - 1937, şi cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naştere, va fi edificat bustului lui Ion Costin, la Ghidighici, municipiul Chişinău.
 
Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea, edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare provenite din donaţii şi sponsorizări.

Autor: trm.md
11.10.2017 Actual
346
0

Comentarii 0