Sursa imagine: dse.md

Un copil de 5 ani din Sculeni și un bărbat în etate din Ocnița au primit arsuri de gradul I și II

O fetiță de 5 ani din Sculeni, Ungheni, a ajuns duminică la spital după ce s-a jucat cu bricheta. Copilul a primit arsuri de gradul I  și II pe picioare și cutia toracică. Ea a fost internată de urgență la spital, fiindu-i acordată asistența necesară.

Din primele informații s-a stabilit că copilul a găsit bricheta prin casă și a reușit s-o aprindă, după care focul i-a provocat arsuri. În prezent, starea micuței este în afara oricărui pericol, fiind monitorizată de medicii spitalului raionului Ungheni.
 
Un alt caz în care a avut de suferit o persoană a avut loc  în această noapte în orașul Ocnița. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a primit arsuri de gradul I și II pe 23% din suprafața corpului, după ce casa acestuia a luat foc. Din primele informații s-a stabilit că arderea a afectat acoperișul și bunurile materiale din interior, iar proprietarul s-a ales cu arsuri. La fața locului pentru lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri. Toate circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația să respecte regulile antiincendiare, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 901. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 1198 incendii în care au decedat 51 persoane, inclusiv patru copii.
Autor: HotNews
Sursa: dse.md
02.10.2017 Actual
318
0

Comentarii 0