Sursa imagine: customs.gov.md

Declaraţiile vamale de tranzit, perfectate electronic

Perfectarea electronică a declaraţiilor vamale de tranzit este valabilă începând de astăzi, 1 octombrie, la toate punctele de trecere, după ce a fost testată la patru posturi vamale.

După ce acum două săptămâni declaraţia electronică a fost aplicată la posturile vamale din Chișinău, Sculeni, Otaci și Cahul, Serviciul Vamal anunţă că începând de astăzi, procedurile de perfectare electronică a mărfurilor aflate în regim vamal de tranzit pot fi aplicate la toate punctele vamale.
 
Prin implementarea acestui concept, autorităţile se aliniază celor mai bune practici internaționale în domeniul administrării vamale, prin simplificarea şi digitalizarea procedurilor de vămuire.
 
Potrivit datelor oficiale, anual sunt perfectate peste 150 de mii de tranzacţii în procedura T1, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru completarea, tipărirea, perfectarea şi stocarea unui volum considerabil de declaraţii pe suport de hârtie. Eliminarea unor astfel de documente va reduce semnificativ durata de vămuire şi staţionare în punctele de trecere a frontierei, precum şi va diminua cheltuielile suportate de agenţii economici. Totodată, noua procedură va contribui la transparentizarea tuturor operaţiunilor, fiind astfel excluse eventualele riscuri de corupţie.
Autor: trm.md
02.10.2017 Actual
324
0

Comentarii 0