Sursa imagine: ipn.md

OPINII. Guvernarea îi dă o mână de ajutor opoziției

Puterea vrea să implice opoziția extraparlamentară în actul de guvernare în calitate de observator critic. Totodată, prin aceasta guvernarea îi dă o mână de ajutor opoziției. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Referindu-se la declarația președintelui Parlamentului, Andrian Candu, despre faptul că puterea i-a propus opoziției să aleagă un lider care va avea acces la informații confidențiale și va putea participa la ședințele instituțiilor de stat, analistul politic Cornel Ciurea susține că în acest proces va exista puterea care va adopta decizii și opoziția reprezentată printr-un singur politician care va observa actul guvernării aflându-se în interiorul clădirilor diriguitorilor. „Nu va fi o simplă participare. Va fi o participare implicată care va avea drept obiectiv fundamental critica acțiunilor Guvernului. Această critică nu se va face în afară, dar în interiorul clădirilor de stat. Mi se pare din punct de vedere tehnic destul de sofisticat acest proces”, a spus Cornel Ciurea.
 
În opinia activistului civic Mihail Bagas, în statutul de lider al opoziției trebuie să fie aleasă o persoană neutră, o persoană publică nu neapărat politician. Potrivit lui, acuzația cu care astăzi vine opoziția este că puterea creează legi la care opoziția nu are acces. „Mai bine pentru opoziție ar fi să aleagă cât mai repede un lider și acesta să activeze în cadrul grupului care va crea această lege ca să poată arăta ce dorințe are opoziția”, a spus Mihail Bagas.
 
Marți, 26 septembrie, președintele Legislativului Andrian Candu a îndemnat opoziția să desemneze un lider care va colabora cu guvernarea. Acesta ar putea avea acces la informații confidențiale și va putea participa la ședințele instituțiilor de stat.
Autor: IPN
27.09.2017 Opinii
2089
0

Comentarii 0