Sursa imagine: mediafax.ro

ALEGERILE din Germania. Tensiuni în AfD: Copreşedintele partidului părăseşte formaţiunea de extremă-dreapta

Frauke Petry, copreşedintele Alternativei pentru Germania (AfD), a anunţat marţi că va părăsi partidul de extremă-dreaptă, la o zi după ce afirmase că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, relatează Deutsche Welle.

Petry nu a participat la şedinţa de marţi a AfD ce a avut loc la Berlin, în care s-a discutat despre formarea grupului parlamentar şi despre alegerea liderilor din Bundestag ai AfD. Copreşedintele partidului extremist se afla la Dresda, unde a declarat pentru agenţia DPA că va părăsi formaţiunea politică proaspăt intrată în parlament.

”Era clar că urma acest pas”, a declarat Petry pentru DPA, însă nu a precizat data clară de la care va părăsi AfD.

Cu o zi înainte, Petry anunţase că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, în pofida faptului că acesta a devenit a treia forţă politică din Germania. Decizia a fost motivată de neînţelegerile din interiorul partidului de extremă-dreaptă, Petry afirmând că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

Autor: mediafax.ro
26.09.2017 Actual
304
0

Comentarii 0