Sursa imagine: point.md

Anunț important! Primul ghișeu unic va fi lansat în curând

Mai puțin timp pierdut și mai puține cheltuieli. În scurt timp, în țară va apărea primul ghișeu unic, care va da startul reformei din domeniul serviciilor publice. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă, susținut după ședința săptămânală a PDM.

Astfel, potrivit lui Filip, odată cu lansarea acestuia, cetăţenii vor putea beneficia de serviciile statului în localitatea de reședință şi nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a obţine un document.
”Ne dorim în ritm sporit să realizăm acest proiect, ghiseul unic. Credem ca va fi un lucru apreciat de cetățeni din punct de vedere al confortului”, a declarat premierul.

La ghișeul unic, persoanele fizice și juridice vor putea solicita acte de la cinci instituții, care fac parte din nou creata Agenţie pentru Servicii Publice. Este vorba despre Camera Înregistrării de Stat, Camera de Licențiere, Întreprinderea de Stat "Cadastru" și Oficiul Stării Civile.
Agenția Servicii Publice a fost creată în aprilie 2017 printr-o decizie de Guvern. Astfel, potrivit hotărârii Executivului, Întreprinderea de Stat „Registru” a fost reorganizată prin transformare în Instituția publică „Agenția Servicii Publice”, care va fi în subordinea Guvernului.

Autor: Ion Vasilos
26.09.2017 Actual
333
0

Comentarii 0