Sursa imagine: customs.gov.md

R. Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de scanere ultra-performante la vamă

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere ultra-performante la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Ocnița 1 (feroviar).

Anunțul a fost făcut de către ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.
 
Conform înțelegerilor, primul echipament de scanare urmează a fi instalat pe aeroportul din Chișinău până la sfârșitul acestui an, iar construcția celui de-al doilea scaner în postul vamal Ocnița 1 (feroviar) este preconizată pentru primul semestru al anului 2018. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea echipamente.
 
Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, ambasadorul Chinei la Chișinău a declarat că aceste investiții sunt justificate pe deplin de rezultatele vizibile înregistrate de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova odată cu sporirea semnificativă a volumului încasărilor la bugetul de stat, precum și a ratei de depistare a fraudelor vamale. Totodată, diplomatul chinez și-a exprimat disponibilitatea susținerii și promovării altor proiecte de asistență tehnică, orientate spre dezvoltarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal.  
 
La rândul său, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, i-a mulțumit oficialului chinez pentru receptivitatea și sprijinul constant al eforturilor autorității vamale a Republicii Moldova de a se alinia standardelor internaționale în domeniul administrării vamale, precizând că instituția va continua identificarea a noi instrumente de asigurare a securității economice a statului.
 
Amintim că, în anul 2015, China a donat R. Moldova Amintim primul scaner staționar. Acesta a fost instalat în postul vamal „Leușeni”.
Autor: HotNews
Sursa: customs.gov.md
25.09.2017 Actual
574
0

Comentarii 2

  • Spencer:

    Astfel se reformează Vama și se îmbunătățesc veniturile în bugetul de stat.

    25.09.2017 17:23
  • Alexei:

    Daca au reusit sa elimine coruptia vedem ca deja sunt si suficienti bani pentru modernizare.

    25.09.2017 21:38