Sursa imagine: epa.eu

Soldați ONU uciși într-un atac asupra unui convoi

Cel puțin trei soldați din misiunea Căștilor Albastre din Mali (Minusma) au fost uciși duminică într-un atac comis cu un dispozitiv exploziv ce a fost detonat la trecerea convoiului în care aceștia se aflau, transmite AFP.

Misiunea ONU a confirmat de asemenea că alți cinci soldați au fost grav răniți în atacul comis în jurul orei 07:00 GMT în nordul statului Mali, pe axa Anefis-Gao.
 
Potrivit guvernului din Bangladesh, cei trei soldați uciși și patru dintre cei răniți fac parte din contingentul trimis de această țară în cadrul misiunii ONU din Mali. Acest contingent numără circa 1.500 de militari și 180 de polițiști, din efectivele totale de aproximativ 12.500 de militari și polițiști desfășurați în cadrul Minusma.
 
Această misiune începută în septembrie 2013 este cea mai costisitoare în vieți omenești după cea din Somalia (1993-1995), peste 80 de Căști Albastre fiind până în prezent ucise în Mali.
 
Partea de nord a acestei țări africane a ajuns în martie-aprilie 2012 sub controlul grupărilor jihadiste conectate rețelei al-Qaida. Aceste grupări au fost în mare parte destructurate după intervenția militară internațională lansată sub coordonarea Franței în ianuarie 2013 și care se desfășoară și în prezent.
 
Dar zone întinse din acea regiune continuă să scape controlului armatei din Mali și al trupelor ONU, în pofida acordului de pace semnat în iunie 2015, al cărui obiectiv este să izoleze jihadiștii.
Autor: Agerpres
25.09.2017 Actual
450
0

Comentarii 0