Sursa imagine: stiri.tvr.ro

Bombardament accidental în Ucraina. Un depozit de muniții a sărit în aer la Donețk

Un depozit militar, din regiunea separatistă Donețk, din estul Ucrainei, a fost ras de pe suprafaţa pământului. Un incendiu a declanşat explozii în lanţ ale muniţiilor stocate.

Incidentul s-a produs lângă localitatea Maloianisol, în regiunea Donețk. Exploziile, care au început la 6 dimineața, au provocat un incendiu de proporții. Acesta a aruncat în aer, rând pe rând, stocurile de muniție. Unele proiectile au căzut în zonele locuite vecine unde au produs pagube importante.
 
Olexii Migrin, șeful Departamentului pentru Urgență, Donețk: „Acum trebuie să ne organizăm pentru a preveni  extinderea incendiului către zonele de locuinţe.  Prima noastră sarcină este să salvam oamenii. I-am avertizat să nu iasă pe străzi.  Trebuie să rămână în adăposturile naturale”.
 
Sergiy Fyrdyk, ofițer de presă Ministerul Apărării al Ucrainei: „Procuratura militară a dechis o anchetă  pentru incendiere. Militarii au inceput deminarea  zonelor din jurul depozitului de munitii si a satuloui Novoianisol pentru a permite interventia pompierilor dar operațiunea este periculoasa si de durata”.
Autor: stiri.tvr.ro
25.09.2017 Actual
1469
0

Comentarii 0