Sursa imagine: fb.com

Recomandări pentru combaterea pestei porcine africane, elaborate de ANSA

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a elaborat mai multe recomandări pentru combaterea pestei porcine africane. Experienţa Moldovei în lupta cu această maladie a fost prezentată la reuniunea Grupului permanent al experţilor pentru combaterea pestei porcine africane în ţările Baltice şi cele din Europa de Est. Reuniunea, care a fost organizată de Programul Global pentru Controlul Progresiv al Bolilor Transfrontaliere la Animale, s-a desfăşurat joi, la Chişinău, cu participarea experţilor din 22 de ţări.

Potrivit Infotag cu referire la surse din cadrul ANSA, directorul Agenţiei, Gheorghe Gaberi, a menţionat importanţa măsurilor eficiente care se cer a fi utilizate la combaterea focarelor, dat fiind pericolul răspândirii, dar şi pierderile enorme pe care le poate genera această boală extrem de periculoasă.
 
Vicedirectorul ANSA, Vsevolod Stamati, a prezentat un raport în care s-a referit concret la măsurile întreprinse după înregistrarea focarelor de pestă porcină africană în regiunile din apropierea frontierelor.

În urma altor comunicări prezentate de către experţi şi a dezbaterilor pe marginea problemelor abordate la această întrunire, au fost elaborate şi acceptate de către toţi participanţii forului recomandări de organizare a activităţilor de combatere şi prevenire a pestei porcine africane în regiune.
Autor: Infotag
23.09.2017 Actual
529
0

Comentarii 0