Sursa imagine:

Platforma DA, aliat de nădejde al lui Usatîi. O spune vicepreședintele Partidului Nostru

Dmitri Ciubașenco, vicepreședinte al Partidului Nostru, recunoaște că partidul lui Andrei Năstase este principalul aliat al său. Într-o emisiune de la postul TVC21, Ciubașenco a spune că în jurul lui Năstase s-au reunit oameni pe care el îi admiră și care sunt apropiați după calități membrilor formațiunii din care face parte.

”La momentul când am venit eu în Partidul Nostru, formațiunea avea o relație foarte bună cu Platforma DA. Și dacă e să privim eșichierul de dreapta, suntem mai aproape de Platforma DA. Ei sunt, aș spune, un partid adevărat. Sunt și oameni de treabă acolo, care stau ferm cu picioarele pe pământ. Și noi avem un partid adevărat […], cu oameni buni. Au fost proteste comune de succes. Acum acolo domină Maia Sandu. […]”, a spus vicepreședintele formațiunii lui Usatîi.

Amintim că Platforma DA a mers mână-n mână cu oamenii lui Usatîi în timpul protestelor organizate în 2015. ”În septembrie, platforma și-a instalat orășelul de corturi, Partidul Nostru și-a instalat orășelul de corturi și socialiștii și-au instalat orășelul de corturi. La sfârșitul acelui an a fost creat partidul DA, în care au intrat practic aceiași oameni. Tot atunci a fost creat și partidul Maiei Sandu, PAS. La protestele din 20 ianuarie au participat 3 partide – Partidul Nostru, socialiștii și DA. La protestul din 24 aprilie au fost deja 4 partide – s-a alăturat și Maia Sandu”, a dat exemple de colaborare Ciubașenco.

Cea mai recentă acțiune comună a fost protestul de la sfârșitul lunii iulie, când 6 partide care se opuneau votului mixt au adus câteva sute de oameni în fața Parlamentului.

”PAS, PLDM, Platforma DA, Partidul Nostru, comuniștii și blocul lui Petrenco, cel care a plecat, au protestat până la 19-20 iulie din acest an”, a precizat vicepreședintele din partidul lui Usatîi.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care se declară promotor al apropierii de UE, a lansat ideea, în timpul protestelor din 2015, de ”a pune batista pe țambalul integrării europene”. Apelul său a fost susținut de partenerul său din stradă, Renato Usatîi, președintele unui partid pro-rus. Usatîi a fost constant în atenția presei, care a scris că acesta reprezintă interesele unor grupări criminale și a serviciilor secrete din Rusia. Acum, Usatîi este căutat prin Interpol pentru comandarea atacului eșuat asupra bancherului Gherman Gorbunțov și se ascunde de justiția moldovenească la Moscova.

Autor: Ion Vasilos
23.09.2017 Actual
310
0

Comentarii 2

  • Teodor:

    Kakat la kakat trage! Si din nou alianta PAS-PPDA-PN este vizibila pe scena politica.

    23.09.2017 12:03
  • Rustin:

    Dacă să luăm în linii generale antecendentele penale ale membrelor ambelor partide, păi, da sunt foarte asemănători și buni aliați.

    23.09.2017 14:43