Sursa imagine: gov.md

Pavel Filip s-a întâlnit cu Secretarul General ONU, António Guterres. Vezi despre ce au discutat

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit la New York cu Secretarul General ONU, António Guterres. În numele Guvernului, Pavel Filip a solicitat sprijinul ONU pentru eforturile întreprinse în vederea retragerii trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

Șeful Executivului  a specificat că această solicitare este o aplicare extrem de necesară a diplomaţiei preventive într-o regiune în care menţinerea păcii şi a securităţii regionale este ameninţată. “Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova va contribui la asigurarea unei atmosfere mai bune pentru soluţionarea conflictului transnistrean”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, premierul a comunicat despre procesul amplu de reforme lansate de autorităţile din Republica Moldova şi a menţionat că au fost depuse eforturi consistente pentru a îmbunătăţi legislaţia şi reglementările naţionale în diverse domenii, având la bază bunele practici internaţionale. În acest sens, Pavel Filip a remarcat ca realizarea obiectivelor de dezvoltare durabila este parte integrantă a acestor reforme.

În cadrul discuţiilor, Premierul a exprimat gratitudine pentru asistenţa acordată de către ONU ţării noastre şi l-a asigurat pe António Guterres de susținerea Republicii Moldova în vederea promovării păcii, securității și dezvoltării durabile, în beneficiul întregii lumi.

Autor: SV
23.09.2017 Actual
318
0

Comentarii 2

  • Luca:

    Deja e evident ca Filip doreste sa termine ceea ce a inceput Plahotniuc, si anume alungarea armatei rusesti din Moldova. https://www.youtube.com/watch?v=MFWR6DmKWLs

    23.09.2017 11:06
  • Spencer:

    Au discutat despre ceea ce-i mai important pentru viitorul Republcii Moldova - reintegrarea! O discuție în context de ONU, este cu adevărat primul pas în rezolvarea acestui conflict și nu bătaia de joc a lui Dodon din Tiraspol.

    23.09.2017 13:58