Sursa imagine: sputnik.md

Chirtoacă rămâne suspendat din funcția de primar

Curtea Constituţională a Republicii Moldova (CCM) a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de avocatul lui Dorin Chirtoacă. Înalta Curte şi-a argumentat decizia prin faptul că, în cazul săvârşirii unei infracţiuni, primarul poate fi suspendat din funcţie până la soluţionarea definitivă a cauzei de către instanţa de judecată.

Liberalii au convocat vineri, 22 septembrie, o conferinţă de presă, în care au vorbit despre cel de-al doilea dosar al lui Dorin Chirtoacă, privind asigurarea cu locuinţe. Potrivit lor, Dorin Chirtoacă ar fi economisit, de fapt, banii municipali.
 
Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susţine că dosarul penal prin care Dorin Chirtoacă este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu 66 de milioane de lei este „cusut cu ață albă”. „Bugetul în baza discuţiilor cu ministerul Finanţelor şi ministerul Justiţiei, Consiliul Municipal a oferit dreptul primarului de a cheltui 160 de milioane, dar primarul a cheltuit 60 plus alte cheltuieli 69, dar primarul avea dreptul să cheltuiască 160 de milioane”, a declarat Mihai Ghimpu.
 
„Când de către administraţia Primăriei s-au repartizat aceste apartamente către familiile social vulnerabile, între timp persoanele prevăzute în legea cu privire la procuratură, sistemul judecătoresc, poliţie au mers în instanţa de judecată, au obţinut titlul executorii şi au pus sechestre pe aceste apartamente şi s-a ajuns la situaţia când într-un apartament erau doi stăpâni: unul conform regulamentului, altul conform legii la procuratură. Au fost situaţii când au venit în Consiliul municipal au blocat activitatea”, a spus Ion Ciobanu consilier PL în Consiliul Municipal Chișinău.
 
Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai, fiind cercetat în dosarul parcărilor cu plată. El mai este acuzat şi de punerea în aplicare a unei scheme ilegale la asigurarea cu locuinţe. Potrivit oamenilor legii, primarul a dispus oferirea banilor în loc de apartamente, deşi, potrivit legii, autoritățile publice locale erau obligate să ofere spaţiul locativ cu drept de folosinţă, nu în proprietate privată.
Autor: trm.md
23.09.2017 Actual
402
0

Comentarii 0