Sursa imagine: moldpres.md

Șeful Delegației UE la Chișinău, informat despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol

Evoluţiile în dosarul transnistrean şi perspectivele procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană au constituit obiectul discuţiilor purtate astăzi de Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan cu Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul primei lor întrevederi oficiale, comunică Moldpres citând Biroul politici de reintegrare.

Gheorghe Bălan i-a urat succes Ambasadorului în exercitarea mandatului său, asigurându-l că autorităţile sunt deschise pentru un dialog eficient şi durabil cu Uniunea Europeană.
 
Vicepremierul l-a informat pe diplomatul european despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opţiunile de soluţionare a problemelor existente, inclusiv despre accesul fermierilor la terenurile agricole, asigurarea condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile moldoveneşti cu predare în grafie latină, barierele impuse de reprezentanţii Tiraspolului în calea liberei circulaţii ş.a.
 
La rândul său, Peter Michalko a reiterat sprijinul UE pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a încurajat autorităţile moldoveneşti să persevereze în identificarea unei soluţii viabile pentru problema transnistreană.
 
La finalul întrevederii, oficialii şi-au exprimat disponibilitatea pentru un dialog sincer şi deschis, pentru o cooperare reciproc avantajoasă.
Autor: Moldpres
22.09.2017 Actual
405
0

Comentarii 0