Sursa imagine: gov.md

Hahn către Filip: UE va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău

Premierul Pavel Filip și comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, au discutat despre gradul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE și acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în acest sens. Dialogul a avut loc în marja sesiunii Adunării Generale ONU de la New York.

Un instrument important în acest context îl constituie Agenda de Asociere agreată de Republica Moldova şi UE, care include acţiunile pe care le vor întreprinde instituţiile în perioada 2017-2019 pentru realizarea Acordului de Asociere.
 
Totodată, referindu-se la asistența macrofinanciară din partea UE, Pavel Filip a dat asigurări că toate condiționalitățile pentru alocarea acesteia vor fi îndeplinite, astfel încât aceasta să poată fi alocată Republicii Moldova conform calendarului convenit.
 
La rândul său, comisarul Johannes Hahn a spus că UE va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în promovarea politicilor orientate spre beneficiul cetățenilor.
 
Interlocutorii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să fie organizat în luna noiembrie curent la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat importanța acestei platforme pentru țara noastră, menționând că succesul Parteneriatului Estic va fi un succes al statelor membre și al Uniunii Europene.
Autor: HotNews
Sursa: gov.md
22.09.2017 Actual
391
0

Comentarii 3

 • Alexandru:

  UE in continuare are toata increderea in autoritatile noastre.

  22.09.2017 09:44
 • timofei:

  sper ca vizitele delegatiilor de evaluare care se afla acuma la Chisinau o sa combata dezinformarea Topista din Europa!

  22.09.2017 09:49
 • Realist:

  Hai sa introducem si noi in Constitutie cursul european! Romania tot au facut asta cu cativa ani inainte ca sa adere la UE. Cred ca europenii au apreciat asta

  22.09.2017 09:56