Sursa imagine: reuters.com

Seulul nu dorește „prăbușirea” Coreei de Nord; Trump anunță noi sancțiuni împotriva Phenianului

Coreea de Sud nu dorește ''prăbușirea'' Coreei de Nord, a declarat joi președintele sud-coreean Moon Jae-in la Adunarea Generală a ONU, ulterior în aceeași zi președintele american Donald Trump anunțând că SUA vor impune noi sancțiuni împotriva Phenianului, relatează DPA și AFP.

''Noi nu dorim prăbușirea Coreei de Nord, nu căutăm unificarea prin absorbție sau prin mijloace artificiale'', a declarat Moon Jae-in.
 
Președintele sud-coreean a cerut Națiunilor Unite să joace un rol mai activ pentru detensionarea crizei nucleare din Peninsula Coreea cu scopul evitării unei ''confruntări militare accidentale'' cu Phenianul.
 
Moon Jae-in a afirmat că regimul lui Kim Jong-un trebuie ''să oprească imediat acțiunile nechibzuite care ar putea conduce la izolarea și prăbușirea sa'' și să ''renunțe la programul său nuclear într-un mod verificabil și ireversibil''.
 
Totodată, liderul sud-coreean a cerut comunității internaționale să ''riposteze într-o manieră mai fermă'' prin aplicarea de sancțiuni și să ia în calcul ''alte măsuri în caz de noi provocări'', până când Coreea de Nord va renunța de bunăvoie la programul său nuclear.
 
Președintele american Donald Trump a anunțat joi că Washingtonul va impune noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord. El a făcut aceste declarații la New York înaintea întrevederilor cu premierul japonez Shinzo Abe și cu președintele sud-coreean Moon Jae-In și înainte de o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru discuții privind neproliferarea nucleară.
 
Donald Trump a amenințat marți Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-și apere aliații, "nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord".
Autor: Agerpres
22.09.2017 Actual
331
0

Comentarii 0