Sursa imagine: europalibera.org

Gheorghe Cojocaru: Unii așteaptă mai mult de la Maia Sandu sau de la Andrei Năstase, de exemplu, ce soluții au cei doi asupra unei serii de probleme social-economice

Protestele opoziției extraparlamentare, în frunte cu liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, au intrat în declin, iar drept motiv sunt gafele liderilor acestor partide pe care cetățenii le taxează. De această părere este istoricul și comentatorul politic, Gheorghe Cojocaru.
 
„Lipsite de vigoarea de altădată, protestele opoziției extraparlamentare de dreapta, chiar dacă ar fi realmente motivate, au intrat, se pare, pe o pantă a declinului, riscând o radicalizare excesivă, cu efecte de erodare a capitalului politic acumulat de liderii celor două formațiuni, Maia Sandu și Andrei Năstase”, a declarat Cojocaru în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.
 
Istoricul consideră că la mijloc ar fi, resursele administrative și financiare ale partidelor, mesajele lor constante care nu răzbat mai departe decât hotarele capitalei, dar și gafele pe care continuă să le facă liderii opoziției.
 
„Unii ar putea fi decepționați de prestația unor lideri ai opoziției, alții, poate, așteaptă mai mult de la Maia Sandu sau de la Andrei Năstase, cei de-ai treilea și-ar dori să audă, de exemplu, ce soluții au cei doi asupra unei serii de probleme social-economice, educaționale sau din sfera ocrotirii sănătății, cu care oamenii se confruntă în fiecare zi, sau să vadă o reacție punctuală din partea opoziției la anumite inițiative legislative ale puterii. Se creează impresia, uneori, că opoziția subestimează necesitatea dialogului public, în fiecare zi, pe toate rețelele sociale accesibile sau nu este pregătită să facă față unor asemenea solicitări”, adaugă Gheorghe Cojocaru.

Autor: SV
21.09.2017 Actual
452
0

Comentarii 1

  • andrei:

    Care rezolvare de probleme dacă ei nu pot măcar să se înțeleagă între ei??? așa razdolbai ca Năstase trebuie să mai cauți precum și oaie mai mare ca sandu

    21.09.2017 18:27