Sursa imagine: point.md

Pavel Filip dă asigurări: Moldova va îndeplini toate condițiile pentru a primi ajutorul financiar de la UE

Adunarea Generală a ONU la New-York a fost și un prilej pentru oficiali de a discuta relațiile bilaterale. Astfel s-a întâmplat și în cazul premierului Pavel Filip și a comisarului european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn. Cei doi au discutat parcursul implementării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, dar și ajutorul macrofinanciar pe care Moldova urmează să-l primească de la UE.
 
„Un instrument important în acest context îl constituie Agenda de Asociere agreată de Republica Moldova şi UE, care include acţiunile pe care le vor întreprinde instituţiile în perioada 2017-2019 pentru realizarea Acordului de Asociere.
 
Totodată, referindu-se la asistența macrofinanciară din partea UE, Pavel Filip a dat asigurări că toate condiționalitățile pentru alocarea acesteia vor fi îndeplinite, astfel încât aceasta să poată fi alocată Republicii Moldova conform calendarului convenit”, se spune în comunicatul Guvernului.
 
Johannes Hahn a declarat că va oferi în continuare sprijin Republicii Moldova și autorităților acesteia în inițiativele îndreptate spre beneficiul cetățenilor.

De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să fie organizat în luna noiembrie curent la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat importanța acestei platforme pentru țara noastră, menționând că succesul Parteneriatului Estic va fi un succes al statelor membre și al Uniunii Europene.

Autor: Ion Vasilos
21.09.2017 Actual
456
0

Comentarii 2

  • Radion:

    Suntem obligati sa indeplinim conditiile, ca de altfel nu vedem noi finantari din partea UE si SUA.

    21.09.2017 15:40
  • Adevarul:

    Hai mai intai de toate sa vedem acele rezultate, deoarece si Maia Sandu cu Filat a promis multe, dar ne-am ales doar cu un miliard furat si fara bani in buzunar de paine.

    21.09.2017 17:50