Sursa imagine: unimedia.info

Pavel Filip și Donald Tusk au avut o întrevedere în cadrul Adunării Generale a ONU. Vezi ce subiecte au discutat

Parcursul implementării de către Moldova a prevederilor Acordului de Asociere, dar și retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Moldovei, iată câteva din subiectele principale discutate de către Pavel Filip și Donald Tusk. Șeful Cabinetului de miniștri din Moldova și Președintele Consiliului European au avut o întâlnire în cadrul celei de-a 72 sesiuni a Adunării Generale ONU care are loc la New-York.
 
Potrivit comunicatului emis de Guvern, oficialii au făcut un schimb de opinii despre pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc în noiembrie curent. Pavel Filip a confirmat interesul major pentru acest eveniment și a menționat că va participa personal la reuniune. ”Ne dorim un Summit al Parteneriatului Estic de succes”, a accentuat șeful Guvernului.
 
Totodată, cei doi oficiali au abordat subiectul solicitării Moldovei de a retrage trupele ruse de pe teritoriul său. În acest context, premierul Pavel Filip a venit cu o solicitare în adresa lui Donald Tusk de a susține această inițiativă.
 
La rândul său, Președintele Consiliului European a spus că susține eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova și încurajează autoritățile să continue implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor.

Autor: SV
21.09.2017 Actual
357
0

Comentarii 2

  • Luca:

    Huinea aceste colaborari. Atita timp cit Rusia isi tine armata pe teritoriul nostru, nu vedem noi dezvoltare si tara europeana.

    21.09.2017 15:13
  • Adevarul:

    Sa inteleg ca Nastase si Sandu ne-a naibit cand a zis ca acest guvern nu va fi sustinut de UE deoarece nu indeplinesc cerintele acestora? Deoarece aceasta sustinerea vin in contrariu cu cele spuse de cei doi

    21.09.2017 17:58