Sursa imagine: gov.md

R. Moldova și Georgia își intensifică relațiile bilaterale

Premierul Pavel Filip a avut miercuri, 20 septembrie, o întrevedere cu omologul său georgian, Giorgi Kvirikashvili, în contextul participării la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU, care se desfăşoară la New York. Potrivitunui comunicat al Guvernului de la Chișinău, discuțiile s-au axat pe stadiul actual al relaţiilor bilaterale și posibilitățile de activizare a dialogului moldo-georgian, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale.
 
Șeful Executivului de la Chișinău a remarcat legăturile strânse dintre cele două state, consolidate pe parcursul a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, pronunțându-se pentru continuarea schimbului de experienţă și expertiză în domenii cheie și aprofundarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. Totodată, Pavel Filip a accentuat buna colaborare dintre Republica Moldova și Georgia pe segmentul integrării europene, accentuând că preluarea reciprocă a bunelor practici pe segmentul afacerilor interne, al justiţiei și al apărării va contribui la implementarea agendelor europene ale celor două țări.
 
La rândul său, premierul georgian a confirmat disponibilitatea țării sale de a susține Republica Moldova în vederea includerii subiectului cu privire la retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova pe agenda sesiunii Adunării Generale ONU.
 
De asemenea, premierii Filip şi Kvirikashvili au subliniat necesitatea consolidării eforturilor în vederea valorificării potenţialului comercial-economic între Republica Moldova şi Georgia, menționând, în context, desfăşurarea cu succes a primei şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare comercial-economică. Oficialii s-au arătat deschiși și pentru realizarea proiectelor comune de investiţii, crearea întreprinderilor mixte, precum și pentru cooperarea în domeniul diversificării surselor energetice.
Autor: HotNews
Sursa: gov.md
21.09.2017 Actual
349
0

Comentarii 1

  • Artiom:

    Luind in considerare ca acestea sunt doua tari ambele cu aspiratii europene , cred ca e normal sa colaboram. Astfel impreuna suntem mai putin vulnerabili in fata provocarilor din partea Rusiei.

    21.09.2017 10:14