Sursa imagine: border.gov.md

Permis de conducere românesc falsificat, depistat la frontieră

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Sculeni” au depistat la un cetățean moldovean un permis de conducere românesc, cu premise rezonabile de falsificare. Cazul a fost semnalat în dimineața zilei de astăzi, în jurul orei 4:00, în timpul îndeplinirii formalităților de control.
 
În punctul de trecere Sculeni, pe direcția ieșire din R. Moldova, s-a prezentat un cetățean în vârstă de 23 de ani la volanul unui BMW X5 înmatriculat în România. La solicitarea inspectorului de frontieră, acesta a prezentat la control actele de călătorie și documentele însoțitoare pentru mijlocul de transport. Comportamentul suspect al tânărului i-a determinat pe angajații Poliției de Frontieră să recurgă la controlul de nivelul doi. Urmare, a verificărilor suplimentare, în torpedul autoturismului a fost găsit un permis de conducere românesc a unei alte persoane, ce prezenta semne vădite de falsificare. Tânărul s-a abținut să facă declarații vizavi de cazul dat.
 
Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cercetările sunt continuate de angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Conform normelor procedurale, pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. (1) CP al RM. Cetățeanului moldovean i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
13.09.2017 Actual
473
0

Comentarii 0