Sursa imagine: mediafax.ro

Casa Albă: Departamentul de Justiţie ar trebui să "ia în calcul" urmărirea penală a lui James Comey

Casa Albă a anunţat marţi că Departamentul de Justiţie al SUA ar trebui să aibă în vedere urmărirea penală a fostului director al FBI James Comey, întrucât acesta a oferit presei informaţii confidenţiale şi a depus mărturie falsă în Congresul american, relatează site-ul televiziunii CNN.

"Este ceva ce ar trebui să ia în calcul cu siguranţă", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, atunci când a fost întrebată dacă James Comey ar trebui să fie urmărit penal.

Sanders a mai precizat că nu este "rolul preşedintelui Trump" să stabilească ce investigaţii penale sunt preluate de către Departamentul de Justiţie, dar "dacă există vreodată un moment în care simţim că o persoană a încălcat legea, mai ales dacă e din cadrul FBI, acest lucru ar trebui examinat".

Fostul strateg şef al preşedintelui Donald Trump, Steve Bannon, a declarat recent că decizia de a-l demite pe James Comey a fost "cea mai mare greşeală din istoria modernă a politicii". În replică, Sarah Sanders a precizat că Trump este "foarte fericit cu decizia", pe care o consideră "pe deplin justificată".

Autor: mediafax.ro
13.09.2017 Actual
287
0

Comentarii 0