Sursa imagine: EPA

Premierul israelian Netanyahu cere anularea acordului nuclear cu Iranul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat într-un turneu în America Latină, a cerut marți puterilor internaționale să revizuiască sau să anuleze acordul nuclear încheiat cu Iranul în 2015, transmite AFP.

La Buenos Aires, unde a fost primit de președintele argentinian Mauricio Macri, Netanyahu a declarat: "Voi fi direct: este un acord rău, care poate fi revizuit sau anulat. Aceasta este poziția Israelului".

Acordul, încheiat în iulie 2015 între Iran pe de o parte și membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU — Statele Unite, Rusia, China, Regatul Unit și Franța — plus Germania pe de altă parte, prevede ridicarea treptată a sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului, în schimbul limitării programului nuclear iranian la obiective civile și renunțarea la eforturile de a dezvolta arme atomice.

Înțelegerea încheiată în mandatul predecesorului său, Barack Obama, a fost criticată și de președintele SUA, Donald Trump. Acesta se va întâlni cu Netanyahu săptămâna viitoare, la New York, potrivit unui anunț al premierului israelian.

Autor: agerpres.ro
13.09.2017 Actual
229
0

Comentarii 0