Sursa imagine: fb.com/dodon.igor

Dodon nu-l acceptă pe Sturza la funcţia de ministru al Apărării

Preşedintele Igor Dodon nu îl va accepta pe Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării. Șeful statului a scris pe Facebook că este dispus să respingă candidatura lui Eugen Sturza, propusă astăzi de către PDM, chiar dacă aceasta va fi propusă în mod repetat.

„Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un «reformator» de birou. Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă. Pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, se arată în mesajul postat de către șeful statului.
 
Igor Dodon a anunțat că în scurt timp va propune o altă candidatură pentru funcția de ministrul al Apărării. „Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură”, se mai arată în mesajul șefului statului.
 
Amintim că, PDM l-a propus astăzi, 12 septembrie, la funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova. Potrivit liderului PDM, Vlad Plahotniuc, dacă șeful statului nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza, atunci aceasta va fi propusă în mod repetat.
 
Conform legii, președintele poate respinge o singură dată candidatura unui ministru propus de premier. Dacă prim-ministrul propune repetat candidatura, șeful statului este obligat de Constituție să semneze decretul.
Autor: trm.md
12.09.2017 Actual
534
0

Comentarii 3

 • Dorin:

  Atunci să-și asume riscurile, Constituția îl obligă ca a doua oară, propunerile venite de la guvern și parlament să le semneze automat, așa că dacă vrea să încalcă legea supremă să fie pregătit pentru a părăsi funcția de președinte

  12.09.2017 13:54
 • timofei:

  Dodon are vreun candidat trecut prin scoala kgb-ista care o sa fie acceptat de kremlin si crede ca se poate targui cu pro-europenii? - eu unul nu cred. Locul i-a fost aratat demult.

  12.09.2017 14:37
 • Andrei:

  E clar ca buna ziua că Dodon vrea omul lui în această funcție pentru ca să poată controla total această instituție, să nu le permită să plece la exerciții în Ucraina, România, să bată câinii prin cazarme!

  12.09.2017 15:13