Sursa imagine: point.md

PDM propune că în constituție să fie introdusă referința la integrarea europeană

Partidul Democrat din Moldova inițiază modificarea Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

Anunțul a fost făcut de către președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a partidului. ”Facem acest lucru pentru că vrem ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane”, a explicat Vlad Plahotniuc.

Politicianul a precizat că inițiativă pornește chiar de la o hotărâre a Curții Constituționale, din 9 octombrie 2014. Atunci Curtea a constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

Autor: SV
12.09.2017 Actual
343
0

Comentarii 2

  • Victor:

    Nuștiu cine a venit cu ideea, dar este pur și simplu incredibil de bună. Această stipulare propusă pentru Constituție pune capac din start ideilor lui Dodon despre Uniunea Vamală.

    12.09.2017 14:04
  • Spencer:

    O idee genială pentru a specifica clar care este vectorul țării noastre și de a termina odată și pentru totdeauna cu ideologia prorusească(devenită anarhică) în Moldova!

    12.09.2017 16:43